Miks? Miks ma talvel lumega ikka edasi jooksen?

Talvel jooksmine on võimalik… mööndustega. Sellest olen ma varem kirjutanud näiteks siin. Aga miks siis ikkagi?

  1. Sest et ma SAAN joosta. Sealhulgas saan ma ka talvel joosta. See mõte paneb mind alati naeratama. Ka siis, kui lõigutrenni viimastel lõikudel jalad otsast tahavad kukkuda.
  2. Sest et talvel saab niigi vähe värsket õhku. Suur kiusatus on diivaninurgas teki all keras vedeleda. Talvel jooksmine viib õue. Vahel õnnestub nii ka päikest näha 🙂
  3. Loodus muutub rõõmsast kollasest halliks ja siis mustaks ja võibolla kunagi ka valgeks. Ilmad on rõsked ja tuulised. See viib tuju ära. Sport aitab tuju tõsta – endorfins baby!
  4. Ma tean, mida möödjuad mõtlevad oma kasuka alt piiludes – “Hull peast”. Olengi 😀
  5. Sest et ma tean ise ka et ma olen bad ass, kui ma talv läbi jooksen. Enamus annaks alla 😛
  6. Sest siis ei pea kevadel jälle nullist alustama. Ka paar kuud pausi tähendab olulist võimekuse langust. Jah seda saab kompenseerida muu aeroobse trenniga – näiteks suusatamine… no aga talvel jooksmine on täiesti võimalik!
  7. Minu tossujäljed värskelt sadanud lumes…
  8. Hea talvine jookuvarustus teeb kogu selle talve jooksu vägagi mõnusaks. Jooksu lõppedes oskad jälle hinnata väikseid elu mugavusi nagu näiteks kuum dušš.
  9. Pühadeaegne liigne maiustamine. See ei pruugi alati kommi ja küpsist tähendada. Minu vanaema teeb maailma parimat seapraadi. Püsiv jooksmine küll ei õigusta seda toidu liigset nautimist, kuid ega väga ei ole ka vaja kahetseda. Talvel jooksmine aitab kompenseerida muidu vähem liikuvat eluviisi, mis pimedate kuude tulekul meile peale tuleb.
  10. Mis on Sinu põhjus talvel jooksmise jätkamiseks?

 

 

 

 

 

Mis Sina arvad?

Kommentaari